Vnesi kodo 5VSE in pridobi 5% popusta na vse artikle

Zasebnost in varovanje podatkov

www.vrtnarski-center.si, katerega lastnik je podjetje Gozdno gospodarstvo Novo mesto d.d.

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Sklenjena nakupna pogodba bo shranjena v elektronski obliki na strežniku Shopify in v internem programu podjetja Gozdno gospodarstvo Novo mesto d.d.. Upravljalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (ponudbe, pošiljanje, računi), ostalo potrebno komunikacijo in za obveščanje o posebnih ponudbah. Upravljalec se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.vrtnarski-center.si v celoti ostali v lasti upravljalca in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.


Podatkov upravljalec ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.

Uporabnik ima kadarkoli možnost zahtevati izbris zbranih podatkov in nadaljnji preklic njihove uporabe.

 

Katere podatke zbiramo?

 • Osebne podatke o obiskovalcih spletne strani in kupcih. Podatki lahko vključujejo posameznikovo ime, podatke za stik in druge podatke, ki jih oddate ne pojavnem obrazcu.
 • Podatke za namen komunikacije po oddaji naročila: e-poštni naslov ali drugi podatki za stik (npr. telefon), ko se obrnete na nas po telefonu, e-pošti, pošti, ali z uporabo drugih digitalnih platform in komunikacijskih kanalov. 
 • Osebne podatke strank in potencialnih strank, vključno z imeni, podatki za stik, podatki o plačilnih navadah in kreditnih karticah, kreditnimi in drugimi informacijami. Podatke lahko posredujemo logističnim partnerjem, da je naročilo lahko dostavljeno.
 • Analitične in poslovne podatke: zbrani avtomatsko na naših digitalnih orodjih, bodo uporabljeni za naše boljše poznavanje uporabnikov, naših izdelkov in spletne strani. Zbrane podatke bomo uporabili za izboljšave proizvodov, uporabniške izkušnje in spletne strani.
 • Podatke za tržno komuniciranje, za namen obveščanja o poslovanju, izdelkih in posebnih ponudbah. Če novic ne želite prejemati, se lahko od njih kadar koli odjavite. Povezavo najdete na dnu različnih komunikacijskih kanalov ali pa se za odjavo obrnite kar na nas prek e-pošte. 
 • Osebne podatke obiskovalcev te spletne strani lahko zbiramo za izvedbo anket o storitvah in izdelkih.

 

Osebne podatke vselej zbiramo na podlagi zakonodaje. Vsi zbrani podatki so obravnavani kot zaupni in jih ne prodajamo ali posredujemo tretjim osebam.

 

Zasebnost in piškotki

Za potrebe poslovanja spletnega mesta zbiramo naslednje podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;

 

Zbirajo se tudi IP naslovi, zato je vsakemu uporabniku ob začetku obiska dodeljen piškotek, ki identificira in spremlja nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko www.vrtnastki-center.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov ter piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Shopify, spletni trgovini www.vrtnarski-center.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi https://policies.google.com/privacy?hl=sl